Kaitseministeerium kutsub ettevõtjaid arendama uusi tooteid

17.11.2020

Back

Kaitseministeerium eraldab kaitsetööstuse arendusprojektide konkursiga üle poole miljoni eurot uuenduslike ja kõrge ekspordipotentsiaaliga toodete välja töötamiseks.

2021. aasta arendusprojektide konkursi teema on vaba, ent eeskätt on oodatud konkureerima nutikad uuslahendused, mis puudutavad näiteks tehisintellekti rakendusi, krüptograafiat, andmeanalüüsi ja automatiseerimist, droonitõrjevõimete arendamist ning 5G tehnoloogia rakendusi.

Kaitseministeeriumi kaitsetööstuse valdkonna juhi Eneli Saabase sõnul on konkursi eesmärk aidata kaasa tugeva, kõrget lisandväärtust pakkuva ja ekspordivõimelise Eesti kaitsetööstuse arengule.

„Arendusprojektide programmist on välja kasvanud paljud tänased Eesti kaitsetööstuse edulood ja uued ettevõtted, mis riigi toel on pelgast ideest jõudnud ka reaalsete eksporditehinguteni, kasvatades nii kodumaist kaitsetööstust kui panustades majandusse,“ ütles Saabas.

Saabas märkis, et konkursi erilisus peitub võimaluses toodet arendada ja testida koostöös Kaitseväega, sealhulgas Kaitseväe Akadeemiaga.

„Kaitseväe sõjaline ekspertiis ja teadmised annavad tootearendusel ettevõttele vajalikku tagasisidet ja suurema kindluse, et toode vastab võimalike lõppkasutajate vajadustele ja on rakendatav kaitsevaldkonnas,“ ütles Saabas.

Konkursi eelarve on kuni 600 000 eurot. Kaitseministeeriumi toetus ühele arendusprojektile võib olla 25–45 protsenti kogumaksumusest, sõltuvalt taotleva ettevõtte suurusest.
Konkurss toimub kaheksandat aastat järjest. Kokku on kaitseministeerium varasematel aastatel eraldanud silmapaistvate kaitsetööstusprojektide arendamiseks 2,35 miljonit eurot.

Taotlus tuleb esitada hiljemalt 31. jaanuariks 2021.

 

Info konkursi kohta: https://www.kaitseministeerium.ee/et/eesmargid-tegevused/teadus-ja-arend…

Lisainfo: press@kaitseministeerium.ee

Back